ua en ru

Суд оголосить вирок Валерію Іващенку 12 квітня

Печерський районний суд Києва 12 квітня о 9:05 оголосить вирок колишньому т.в.о. міністра оборони України Валерію Іващенку. Про це сьогодні, 9 квітня, після завершення судових дебатів повідомив журналістам адвокат іншого підсудного, який є фігурантом у справі Іващенка, - колишнього керуючого санацією Феодосійського судно-механічого заводу Сергія Міхеєва Володимир Лєбєдєв, передає ICTV.

За його словами, сторона обвинувачення просить суд призначити для Іващенко міру покарання у вигляді 6 років позбавлення волі та позбавлення права на 3 роки обіймати організаційно-розпорядчі та виконавчі посади, Міхеєву - 5 років позбавлення волі із забороною протягом 3 років обіймати організаційно-розпорядчі та виконавчі посади.

Оголошення вироку відбуватиметься, як зазначив Лєбєдєв, у приміщенні Печерського райсуду.

Нагадаємо, головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 р. було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу по звинуваченню Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод". Іващенко був затриманий в серпні 2010 р. Відносно нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

Іващенку ставлять в провину незаконне прийняття рішення про реалізацію майна Феодосійського судномеханічного заводу. За інформацією прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, у тому числі стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу.