ua en ru

Суд призначив Розенблату заставу в 7 млн гривень

Суд призначив Розенблату заставу в 7 млн гривень Фото: Борислав Розенблат (УНІАН)

Суд обрав запобіжний захід нардепу Розенблату

Солом'янський суд Києва обрав депутату Верховної Ради України Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді застави у 7 млн гривень, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд постановив задовольнити клопотання САП частково: призначити заставу щодо Борислава Розенблата в розмірі 7 млн гривень", - сказала слідчий суддя Світлана Кушнір.

Зазначимо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Розенблату 10 млн гривень застави.

При цьому, за словами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка, закон не передбачає відповідальність Розенблата у разі невнесення ним застави.

"Закон нас сильно обмежує: у нас єдиний вихід - у вересні повторно звертатися до Верховної Ради", - заявив Кривенко.

Крім того, САП просила суд заборонити Розенблату спілкуватися з нардепом Максимом Поляковим і обмежити спілкування з членами міжфракційного об'єднання ВР "Депутатський контроль". На думку прокурорів, нардеп може вплинути на свідків.

Нагадаємо, 19 червня Національне антикорупційне бюро України затримало охоронця Борислава Розенблата за підозрою в отриманні 200 тисяч доларів хабара. Пізніше в НАБУ повідомили, що всього затримано 7 причетних до вимагання та одержання хабарів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні при пособництві нардепів Розенблата та Полякова.

11 липня Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з Розенблата. Сам нардеп заявив, що не має наміру ховатися або тікати з країни.