ua en ru

До суду скеровано обвинувальний акт щодо посадовця УЗ, викритого на хабарі у 350 тис. гривень

До суду скеровано обвинувальний акт щодо посадовця УЗ, викритого на хабарі у 350 тис. гривень Фото: викриття хабарника (facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Київська прокуратура №7 завершила досудове розслідування

Київська прокуратура №7 завершила досудове розслідування щодо заступника керівника виробничого підрозділу вокзалу "Харків-Пасажирський" ПАТ "Укрзалізниця", викритого на хабарі у 350 тис. гривень і направила до суду відповідний обвинувальний акт. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Дії посадовця "Укрзалізниці" кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), а його спільника - за ч. 5 ст. 27 (згідно з якою пособником є особа, яка порадами, вказівками, наданням засобів чи знарядь або усуненням перешкод сприяла вчиненню злочину іншими співучасниками, а також та соба, яка заздалегідь обіцяла переховати злочинця, знаряддя чи засоби вчинення злочину, сліди злочину чи предмети, здобуті злочинним шляхом, придбати чи збути такі предмети, або іншим чином сприяти приховуванню злочину), ч. 3 ст. 368 КК України.

"За результатом досудового слідства 20.08.2018 обвинувальний акт стосовно вказаних осіб скеровано до Ленінського районного суду міста Харкова для розгляду по суті", - йдеться у повідомлення прес-служби.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо посадовця УЗ, викритого на хабарі у 350 тис. гривень

Скріншот (facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Нагадаємо, 1 червня прокуратура Києва спільно зі Службою безпеки України викрили чиновника "Укрзалізниці" на отриманні хабара у розмірі 350 тис. гривень.

Затримання зловмисників відбулося у службовому кабінеті на території вокзалу "Харків-Пасажирський" після передачі всієї суми неправомірної вигоди.