ua en ru

Суд не розпочав розгляд третини переданих НАБУ і САП справ

Суд не розпочав розгляд третини переданих НАБУ і САП справ Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

З-поміж 86 справ рішення суду ухвалені у 23

У третині переданих Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) і Спеціальною антикорупційною прокуратурою (САП) до суду справ не розпочато судовий розгляд. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Судовий розгляд досі не розпочато у третині справ, у яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори САП скерували обвинувальний акт до судових інстанцій", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з-поміж 86 справ рішення суду ухвалені у 23, а законної сили набули 17 обвинувальних вироків. Зокрема, досудове розслідування завершене у провадженні, що пов’язане з розкраданням коштів "Укргазвидобування", "Електроважмашу", "Державної продовольчо-зернової корпорації України", "Одеського припортового заводу".

"Серед основних причин "затягування" розгляду варто відзначити проблеми з визначенням підсудності, зайнятість і відпустки суддів, неявку сторони захисту тощо. Наприклад, у провадженні за фактом надання неправомірної вигоди військовому прокурору Південного регіону України заплановане на 19 серпня підготовче засідання не відбулось. Наступне ж призначили аж за 2 місяці - на 18 жовтня", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ і САП затримали причетних до розкрадання коштів державного підприємства "Укрхімтрансаміак".