ua en ru

"Суд" у Криму оголосить вирок українському журналісту Семена 22 вересня

"Суд" у Криму оголосить вирок українському журналісту Семена 22 вересня Фото: Микола Семена (facebook.com-mykola.semena)

Сторона звинувачення попросила для кримського журналіста покарання у вигляді трьох років позбавлення волі

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя повинен оголосити вирок українському журналістові Миколі Семена 22 вересня. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Так, сьогодні, 18 вересня, на засіданні відбулися дебати сторін, сам Насіння виступив з останнім словом.

Повідомляється, що сторона звинувачення попросила для кримського журналіста покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. "Прокурор" Світлана Будинська також зажадала заборонити Семена займатися будь публічною діяльністю протягом трьох років.

Як відомо, кримський журналіст Насіння звинувачується російськими властями в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення в тому, що журналіст опублікував на сайті "Крим.Реалії" статтю. В даний час журналіст перебуває під підпискою про невиїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 3 серпня Залізнична суду Сімферополя, який знаходиться в окупованому Криму, відхилив всі клопотання захисту на засіданні по справі журналіста Семени.