ua en ru

Суд Єгипту переніс початок процесу над духовними лідерами "Братів-мусульман" на жовтень

Суд Єгипту переніс початок процесу над лідерами руху ісламізму "Брати-мусульмани" на 29 жовтня 2013 р., передає Associated Press з посиланням на владу Єгипту. Таке рішення було прийнято на засіданні суду 25 серпня.

Троє обвинувачених - духовний лідер руху Мохаммед Баді та два його заступника Хайрат аль-Шатер і Рашат Байюмі, на засіданні не були присутні з міркувань безпеки.

"Брати-мусульмани", які перемогли в п'яти виборах поспіль після падіння колишнього Президента Хосні Мубарака в 2011 р., заявляють, що вони являють собою мирний рух, подвергающееся несправедливим гонінням з боку генералів, змістивши демократично обраного Президента Мохаммеда Мурсі 3 липня 2013 р. Зі свого боку, військовий уряд Єгипту сприймає "братство" як агресивну терористичне угрупування, що підриває основи єгипетської державності.

Звинувачення проти Баді і його помічників включають заклики до насильства в ході антиісламістські протесту біля штаб-квартири "Братів-мусульман" в Каїрі 30 липня ц.р., коли дев'ять протестуючих були вбиті, а 91 поранений. 70-річний Баді був поміщений під арешт минулого тижня. Шатер і Байюмі були заарештовані ще раніше.