ua en ru

Суд по справі про вбивство Бузини перенесли на 22 лютого

Суд по справі про вбивство Бузини перенесли на 22 лютого Фото: суд по справі Бузини (twitter.com/MaryanKushnir)

Сьогодні відбулося підготовче судове засідання у справі про вбивство Бузини

Шевченківський районний суд Києва переніс засідання у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини на 22 лютого 2018 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв’язку із занятістю суддів у інших провадженнях засідання перенесено на 22 лютого", - сказав суддя.

Зазначимо, сьогодні у Шевченківському районному суді Києва проходило підготовче судове засідання у справі про вбивство Бузини.

У суді були присутні підозрювані Андрій Медведько і Денис Поліщук. У ході засідання адвокати підозрюваних закликали колегію суддів взяти самовідвід також вони клопотали про суд присяжних. Як зазначається, суд відмовив захисту обвинувачених у вказаних клопотаннях.

"Суд не бачать підстав для відводу складу суду. Заява про самовідвід не сходиться із положеннями КПК. Суддя може заявити самовідвід виключно з певних підстав. Колегія суддів не задовольнила заяву про самовідвід судді Сидорова", - додав суддя.

Зазначимо, у листопаді 2017 року до Шевченківського районного суду Києва було спрямовано обвинувальний акт стосовно Андрія Медведька і Дениса Поліщука, які звинувачуються у вбивстві Бузини навесні 2015 року.

Дії підозрюваних кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві. Близько 13:20 двоє невідомих в масках застрелили Бузину біля його будинку, після чого втекли на автомобілі. У той же день міліція знайшла автомобіль, на якому, імовірно, пересувалися вбивці Бузини.