ua en ru

Суд заарештував ТРЦ "Караван" у Києві

Суд заарештував ТРЦ "Караван" у Києві Фото: ТРЦ "Караван" у Києві заарештований

Заарештовано майно ТРЦ "Караван" на Луговій

Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на нерухоме майно торгово-розважального центру "Караван", який знаходиться в Києві за адресою вул. Лугова, 12. Про це свідчить відповідне рішення суду.

"Накласти арешт на нежилий будинок - торгівельно-розважальний комплекс, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 12, а також торговельно-офісну будівлі, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 12, які на праві власності належать Приватному акціонерному товариству "Лекс холдинг", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена в Апеляційному суді міста Києва протягом п'яти днів з дня її оголошення.

Як зазначається, слідчий Головного управління Національної поліції Києва звернувся до суду з клопотанням про арешт нерухомого майна ТРЦ "Караван" площею 46,7 тис. кв. м та торгово-офісної будівлі площею 10,5 тис. кв.м.

Повідомляється, що досудовим розслідуванням установлено, що 9 липня 2013 року службові особи "Лекс холдинг" шляхом обману та зловживання довірою на підставі кредитного договору отримали у ПАТ "ВТБ Банк" кредитні кошти, якими в подальшому заволоділи, після чого розпочали процедуру банкрутства підприємства з метою вивести із забезпечення заставне та іпотечне майно, чим завдали вказаній фінансовій установі шкоди на загальну суму 73,9 млн доларів.

ТРЦ "Караван" належить ПрАТ "Лекс холдинг", кінцевим бенефіціаром якого є бізнесмен Олександр Ярославський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд повторно арештував бізнес-центр "Гулівер", що розташований на площі Спортивній у Києві.