ua en ru

Будівництво залізничних шляхів з Києва до аеропорту "Бориспіль" розпочнеться влітку, - Омелян

Будівництво залізничних шляхів з Києва до аеропорту "Бориспіль" розпочнеться влітку, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Загальний бюджет робіт складатиме до 800 млн гривень

У Києві у червні 2018 року розпочнеться будівництво залізничної колії швидкісного сполучення Києва з аеропортом "Бориспіль". Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з генеральним директором з питань мобільності та транспорту Європейської комісії Хенріком Хололеєм, передає кореспондент РБК-Україна.

"Планується фізичні роботи розпочати з червня 2018 року. Фактично роботи будуть виконуватись тільки на стадії естакади, що поєднає з трасою летовищє "Бориспіль". Загальний бюджет - до 800 мільйонів гривень. Дедлайн, який поставив прем’єр-міністр - 1 грудня. Це запуск тестового потягу, який поєднає центральний вокзал Києва з летовищем "Бориспіль", - заявив Омелян.

За його словами, будівництво залізничної колії необхідно через прогнозоване зростання пасажиропотоку у аеропорті "Бориспіль".

"Було декілька варіантів такого маршруту. Він вкрай необхідний, адже ми прогнозуємо різке зростання пасажиропотоку у аеропорту "Бориспіль" за рахунок тих бюджетних авіаліній, які у цьому році полетять з цього летовища. Ми підтримали пропозицію "Укразалізниці", яка полягає у тому, що ми будуємо дешевий варіант з’єднання - по існуючих коліях, які вже є. Є і наявний рухомий склад, який просто потребує ремонту", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні до кінця 2018 року планують завершити будівництво лінії швидкого залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль".