ua en ru

Будівництво об'єктів у Києві по вул. Пушкінській-7 та Грушевського-9А було помилкою, - Омельченко

Колишній мер Києва Олександр Омельченко визнав низку своїх помилок по забудовам у Києві, зокрема по вул. Пушкінська-7, Грушевського-9А та спорткомплексу "Олімпійський". Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня".

"Самий критикований об'єкт - Грушевського, 9-А. Це моя перша помилка... Тут Генпланом і Містобудівельною радою було затверджено 9-поверховий будинок. Акуратний і автентичний, який абсолютно вписувався в ландшафт... Проект був перероблений: у підсумку з'явився абсолютно інший висотний будинок із зайвими п'ятьма поверхами. Я визнаю, що треба було піти на конфлікт з Держбудом і захищатися", - сказав Омельченко.
За словами колишнього мера столиці, стандарти для проектів будівництва і реконструкції спорткомплексу "Олімпійський" були вітчизняними, а не європейськими, затверджувалися в 2000 р. і не враховували можливість проведення в Україні Євро-2012.
Омельченко зазначив, що будівництво по вул. Пушкінська, 7 стало справжнім скандалом: "Будівництво почалося після мене. Але дозвіл ще Київрада дала при мені... Сесія прийняла рішення відвести цей кут під будівництво... музею мерії заввишки в три поверхи. Щоб не вище будівлі Російської драми. Однак всієї правди мені на той момент мені не сказали... на другому-третьому поверхах були заплановані офіси. Потім, уже при Черновецькому... музей викинули і поставили цю дику коробку ", - заявив Омельченко.