ua en ru

Будівництво мосту через Південний Буг в Миколаєві буде розпочато в 2015 р., - Мінтрансзв'язку

Будівництво мосту через Південний Буг в Миколаєві буде розпочато в 2015 р. Про це заявив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко, перебуваючи з робочим візитом у Миколаєві, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Крім того, будівництво такого переходу, за словами міністра, є логічним в контексті проекту кільцевої дороги навколо Чорного моря для того, щоб замкнути Одеса-Рені і далі - перехід на Румунію в рамках Причорноморського транспортного коридору Європи. «Мостовий перехід через Південний Буг - глобальний проект. Він є абсолютно необхідним для Миколаївського регіону», - зауважив міністр.

Нині Мінтрансзв'язку опрацьовує техніко-економічне обґрунтування будівництва мостового переходу, розпочати реалізацію проекту планується в 2015 р.

Нагадаємо, 17 червня 2009 р. Кабінетом міністрів створено робочу групу з питань проектування і будівництва цього мосту. Мостовий перехід за проектом розташований на трасі М-14 Рені-Новоазовськ у рамках Причорноморського транспортного коридору Європи.