ua en ru

Будівельні роботи біля озера Тельбін в Києві поки що проводитися не будуть, – прокуратура

Контролюючими органами проводиться перевірка законності початку будівництва біля озера Тельбін та до закінчення цієї перевірки жодних будівельних робіт проводитися не буде. Про це повідомив перший заступник прокурора Дніпровського району Києва Олександр Рябов, передає прес-служба прокуратури Дніпровського району Києва.

За словами Рябова, органи контролю зобов'язані надати висновки щодо законності виділення земельної ділянки, передачі її в оренду та видачі дозволу на початок виконання будівельних робіт уздовж берегової лінії озера.

"Після надходження висновків контролерів буде надано правову оцінку діям забудовника та прийнято рішення згідно із законодавством", - сказав прокурор.

Рябов зазначив, що на даний момент будівельні роботи біля озера не проводяться та до закінчення перевірки проводитися не будуть.

Як раніше повідомлялось, прокуратура Дніпровського району Києва зобов'язала контролюючі органи перевірити законність проведення будівництва на вул. Шумського біля озера Тельбін.

Доручення про проведення перевірки надано Державній екологічній інспекції в м. Києві, столичним інспекціям архбудконтролю та сільського господарства.