ua en ru

Прагнення Тбілісі до членства в ЄС і НАТО не несе жодної загрози для РФ, - прем'єр Грузії

Прагнення Грузії до членства в Євросоюзі і НАТО не несе жодної загрози для Росії, заявив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі в інтерв'ю телеканалу Russia Today.

"Ми повинні переконати Росію в тому, що Грузія не становить для неї жодної загрози", - сказав він.

Прем'єр-міністр Грузії нагадав, що основні пріоритети зовнішньої політики країни залишаються без змін. "Ми чітко заявляємо, що основними напрямками нашої зовнішньої політики є євроінтеграція і членство в НАТО. Ці наші прагнення спираються на волю грузинського народу. Наші люди хочуть, щоб Грузія стала повноправним членом Європейського союзу та НАТО", - сказав він.

Гарібашвілі зазначив, що "членство в Євросоюзі - це не просто якась примха". "Я поясню, навіщо нам потрібен Євросоюз. Якщо подивитися на історію Грузії, наші предки завжди тяжіли до Європи, до європейської цивілізації. Ми просто продовжуємо справу наших предків. Нам дуже близькі європейські цінності", - підкреслив він.

Прем'єр також розповів, що уряд Грузії ухвалив рішення брати участь в Олімпійських іграх у Сочі. "Це рішення було прийнято нами спільно з Олімпійським комітетом. Так що наші спортсмени поїдуть на сочинську Олімпіаду", - сказав Гарібашвілі.

При цьому він підкреслив, що урядова делегація Грузії в Сочі не поїде, поїдуть тільки спортсмени і керівництво національного Олімпійського комітету.