ua en ru

Стрілянина в Єгипті: кількість загиблих збільшилася

Стрілянина в Єгипті: кількість загиблих збільшилася Фото: місце події (Twitter/MbahChibuike71)

Однією з жертв нападу став охоронець церкви

У Єгипті щонайменше десять осіб, включаючи двох поліцейських, були вбиті під час стрілянини біля коптської християнської церкви. Про це повідомило видання The Independent з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Єгипту.

Згідно з повідомленнями єгипетських ЗМІ, один із нападників загинув у сутичці з поліцією, а інший втік з місця події. Наразі невідомо, чи є він одним із десяти жертв.

Свідок Самір Герґес сказав, що люди всередині церкви закрили ворота, коли почалася перестрілка, але кулі потрапляли до будівлі.

Однією з жертв нападу став охоронець церкви. Ще двоє людей загинули внаслідок атаки на магазин у тому ж районі міста.

Зазначається, що християнська меншість, що становить 10 відсотків від меншини Єгипту, останніми роками регулярно є мішенню ісламістських екстремістів, таких як "Ісламська держава".

Минулого тижня сотні мусульманських демонстрантів штурмували неліцензовану церкву на південь від Каїра, троє людей отримали поранення. Демонстранти вигукували антихристиянські гасла.

Нагадаємо, стрілянина у Єгипті трапилася сьогодні, 29 грудня. Раніше повідомлялося про смерть одного з нападників та двох співробітників поліції.