ua en ru

Сторожук: "Народний фронт" проголосує за відставку Шокіна

Фракція "Народний фронт" проголосує за відставку Генерального прокурора України Віктора Шокіна згідно з поданням Президента України.

Про це журналістам заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Дмитро Сторожук, коментуючи позицію НФ щодо питань заміни керівника Генпрокуратури.

"Наша політична сила виступає за те, щоб кандидатура його наступника максимально відповідала запиту суспільства і потребам часу у серйозних змінах в Генпрокуратурі", - заявив Сторожук.

"Звичайно, подання на звільнення з посади і призначення Генерального прокурора - це не лише виняткова прерогатива Президента України, його право, але водночас і відповідальність. Було б правильним дослухатися до думки суспільства і врахувати прорахунки нинішньої Генпрокуратури", - додав він.

За словами Дмитра Сторожука, питання до Генпрокуратури - це відповідальність не лише керівника цього відомства, а й президента, який пропонує кандидатуру генпрокурора.

"Очевидно, одним з головних критеріїв відбору цієї кандидатури буде її здатність провести кардинальну реформу органів української прокуратури. Адже ми щодня стикаємося з масою свідчень того, що система потребує докорінного реформування, вона досі просякнута корупцією, круговою порукою, байдужістю до людини та її невід'ємних прав. Про це говорять вже не лише в Україні, а й в усьому світі", - наголосив парламентар.