ua en ru

Сторони прокоментували причини обшуку в "Укрсоцбанку"

Позичальник "Укрсоцбанку" - компанія "ІСА Прайм Девелопментс" - заявляє, що врегулював відносини з банком. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, в п'ятницю в київських офісах "Укрсоцбанку" проходили обшуки. Дії правоохоронних органів були санкціоновані судом Ленінського району Донецька з метою вилучення комп'ютерної техніки та документів, пов'язаних з "ІСА Прайм Девелопментс".

"Ми виграли всі справи проти цієї компанії. Вся власність, яка була вилучена у "ІСА Прайм Девелопментс", зараз офіційно належить "Укрсоцбанку", - повідомляла прес-служба банку.

За даними видання "Комерсат-Україна", проблеми з "ІСА Прайм Девелопментс" в "Укрсоцбанку" почалися ще кілька років тому. В 2005-2007 р.р. банк видав компаніям цієї групи кредити на загальну суму близько 200 млн дол., в забезпечення під які отримав ряд земельних ділянок, а також готових і споруджуваних об'єктів нерухомості. У 2011 р. за зверненням фінустанови Головне слідче управління МВС України порушило кримінальну справу за фактом крадіжки майна.

У свою чергу, в компанії "ІСА Прайм Девелопментс" відзначили, що видання опублікувало некоректну інформацію і навіть не намагалося зв'язатися з представниками компанії.

"На даний момент всі наші відносини з банком врегульовані, договору закриті. Проблеми почалися не з нами, а в нас з банком. Банк в особі Тимонькіна перестав виконувати зобов'язання за кредитами в 2008 р. Зупинив фінансування і замість конструктивного діалогу почав відбирати у нас активи, використовуючи юристів Боярчукова і Алексєєва. На той момент ми добудували об'єкти і ввели в експлуатацію за свої гроші, витративши понад 170 млн дол. У нас є що підтверджують цифри аудит, зроблений за замовленням банку", - відзначили в компанії.

Нагадаємо, з квітня 2001 р. по липень 2013 р. посаду голови правління АКБ "Укрсоцбанк" займав Борис Тимонькін. За даними джерел в банку, саме він видавав кредити компанії "ІСА Прайм Девелопментс", а в 2008 р. припинив фінансування і почав процес відбору майна. Після відходу Тимонькіна проблеми банку з даного питання не були вирішені.