ua en ru

Столична влада в 2014 р. планує відкрити ще п'ять дитбудинків сімейного типу

У наступному році в рамках реалізації доручень Президента Віктора Януковича щодо захисту прав дітей та соціальних ініціатив глави держави "Діти - майбутнє України" в Києві буде відкрито п'ять нових будинків сімейного типу. Про це повідомив начальник служби у справах дітей Київської міської державної адміністрації Микола Кулеба, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами Кулеби, це дозволить забезпечити сімейними формами виховання до 90% посиротілих київських дітей. На сьогодні у столиці функціонує 15 будинків сімейного типу, в яких виховується 109 дітей-сиріт. Крім того, в Києві 38 прийомних сімей, в яких виховується 50 дітей-сиріт та 1912 дітей-сиріт - в сім'ях опікунів та піклувальників. Таким чином, сьогодні понад 86% дітей-сиріт вже охоплені сімейними формами виховання (середній показник по Україні - 83%).

Як зазначив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, на виконання доручень Президента в цьому році столична влада ввела додаткову щомісячну матеріальну допомогу дітям з інвалідністю, які забезпечені сімейними формами виховання (за міською цільовою програмою "Турбота. Назустріч киянам"). Таким чином, щомісяця з міського бюджету діти отримають від 700 до 1000 грн. Крім того, до міської цільової програми "Діти столиці" в цьому році виділені кошти на придбання п'яти приміщень для відкриття дитячих будинків сімейного типу з облаштуванням і надана щорічна додаткова фінансова допомога дитячим будинкам сімейного типу для вирішення матеріально-побутових проблем.

"Підтримка соціально незахищених киян, в тому числі багатодітних сімей, дітей - це важлива задача, яку ставить перед міською владою держава, зокрема програма "Діти - майбутнє України". Звичайно, хочеться зробити для таких киян набагато більше, однак за нинішніх умов фінансування ми можемо покращувати житлові умови громадян, які цього потребують, такими маленькими кроками. Міська влада ставлять своєю метою і надалі знаходити можливість підтримувати і всіляко допомагати багатодітним родинам, дітям-сиротам та іншим пільговим категоріям киян", - сказав Голубченко.

Нагадаємо, голова представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо високо оцінила досягнення України у сфері забезпечення прав дитини. "Дивлячись на всі ті високі зобов'язання щодо захисту прав дітей, які взяла на себе Адміністрація Президента України, Кабінет міністрів України, ми констатуємо той факт, що питання захисту прав дитини в Україні дійсно на високому рівні. Це дуже хороша новина", - підкреслила голова ЮНІСЕФ в Україні на прес-конференції до Дня спільних дій в інтересах дітей - день прийняття Конвенції ООН про права дитини, який у світі відзначається 20 листопада.