ua en ru

Стець прогнозує висунення Порошенка в Президенти як самовисуванці 29 березня

Нардеп від фракції "Батьківщина", голова політради партії Петра Порошенка "Солідарність" Юрій Стець прогнозує, що Порошенко висунеться у кандидати в Президенти України як самовисуванець 29 березня.

Нардеп від фракції "Батьківщина", голова політради партії Петра Порошенка "Солідарність" Юрій Стець прогнозує, що Порошенко висунеться у кандидати в Президенти України як самовисуванець 29 березня. Про це Стець повідомив РБК-Україна.

"Петро Олексійович буде висуватися як самовисуванець. Відповідно з'їзд нашої партії, очевидно, підтримає його, але він буде висуватися як самовисуванець. На даний момент він навіть не є членом партії "Солідарність"... Подавав він документи до ЦВК? На даний момент він ніякі документи в ЦВК не ніс. Коли це буде? Це буде в суботу, швидше за все", - зазначив Стець.

Високий рейтинг Порошенко за соцопитуваннями Стець пояснив тим, що Порошенко влаштовує велику частину електорату як на Заході, так і на Сході України.

"По-перше, дає йому багато Київ. Друге, очевидно, що електорат Сходу і Центру Сходу з тих кандидатів, які є, більш орієнтований на нього (Порошенко - ред.), а там велика кількість виборців. Так само точно на Заході у нього швидше більше, ніж у Юлі", - вважає нардеп.

Станом на 28 березня в ЦВК подали документи на реєстрацію кандидатом у Президенти вісім осіб: екс-перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-мер Харкова Михайло Добкін, бізнесмен Вадим Рабинович, нардеп від Партії регіонів Сергій Тігіпко, екс-віце-прем'єр Юрій Бойко, екс-нардеп Валерій Коновалюк, директор ТОВ "Интерагроэкспорт" Володимир Саранов і нардеп від ПР Олег Царьов.

При цьому ЦВК поки що зареєстрував Кузьміна і Бойко.