ua en ru

Стефанишину призначено заступником голови МОЗ з питань євроінтеграції

Стефанишину призначено заступником голови МОЗ з питань євроінтеграції Фото: Міністерство охорони здоров'я України (РБК-Україна)

Новим заступником міністра охорони здоворв'я стала Ольга Стефанишина

Кабінет міністрів України призначив Ольгу Стефанишину заступником міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції. Про це сьогодні повідомила в. о. голови МОЗ Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу представити вам нового заступника міністра Ольгу Стефанишину", - зазначила на засіданні уряду Супрун.

Стефанишина більше 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновником, а з 2011 року - виконавчим директором благодійного фонду "Пацієнти України", який об'єднує людей з різними захворюваннями в боротьбі за право на лікування.

"На посаді заступника міністра Ольга Стефанишина продовжить роботу з розширення доступу пацієнтів до лікування, а також виконання ключових зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ розпочав процес закупівлі ліків на 2018 рік. Станом на 20 грудня 2017 року на громадське обговорення було винесено 26 номенклатур. До обговорення готувалися ще 16.