ua en ru

Стаття NYT може бути прикриттям можливої участі РФ в ракетних програмах КНДР, - Турчинов

Стаття NYT може бути прикриттям можливої участі РФ в ракетних програмах КНДР, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Такого висновку дійшла робоча група, створена через появу відповідного матеріалу

Стаття у виданні The New York Times може бути елементом прикриття імовірної участі Російської Федерації у реалізації ракетних програм КНДР. Про це йдеться у доповіді секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, повідомляє прес-служба РНБО.

Як зазначається, такого висновку дійшла робоча група, створена через появу відповідного матеріалу.

"Робоча група вважає статтю у виданні The New York Times від 14 серпня 2017 року елементом інформаційного прикриття та відволікання уваги світової спільноти від імовірної участі РФ у реалізації північнокорейських ракетних програм", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Турчинов повідомив, що за результатами розгляду порушеного питання, "робоча група одноголосно дійшла аргументованих висновків, які повністю спростовують причетність України до реалізації програм з розробки балістичних ракет Північної Кореї".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська розвідка встановила, що Російська Федерація поширювала інформацію щодо причетності українських фахівців до розробки ракет КНДР.