ua en ru

У Старих Кодаках біля Дніпра збудували з нуля нетиповий садочок

У Старих Кодаках біля Дніпра збудували з нуля нетиповий садочок Фото: біля Дніпра збудували з нуля нетиповий садочок (прес-служба)

У селі Старі Кодаки, яке розташовується поблизу Дніпра, з нуля збудували перший для цього населеного пункту дитячий садочок. Його звели на місці пустиря за нетиповим архітектурним проєктом. Садочок збудований у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Дніпропетровської ОДА.

"Впроваджуємо сучасні стандарти в навчальних закладах регіону. Модернізуємо існуючі та зводимо "з нуля" нові. Робимо яскравими, комфортними та безпечними. Цьогоріч до новозбудованого дитсадка пішли малюки в Покрові, а тепер гостинно відчинив двері і дошкільний заклад "Перлинка" у Старих Кодаках", - розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

Заклад спроєктований за сучасним дизайном і, як зазначають в ОДА, прикрашає місцеві краєвиди. У дитсадку все продумано для зручності та комфорту малечі: всередині - просторі світлі ігрові та затишні спальні, на першому поверсі для найменших вихованців - підлога з підігрівом, надворі - зручні яскраві майданчики.

"У нас все - за найвищими стандартами. Маємо необхідне устаткування. І телевізори, і посудомийні машини. Замість штор-пилозбірників – стильні сучасні жалюзі», – розповіла вихователька Катерина Демиденко.

Будівля оснащена потужною вентиляцією, із системою кондиціювання. Також садочок зручний для людей з інвалідністю: на входах пандуси, для підйому на 2-й поверх - ліфт, напроти нього - протипожежний балкон. Усі евакуаційні виходи облаштували безпечними вогнестійкими дверима.

"Садочок відповідає усім світовим нормам. Тут діти у повній безпеці. Дякую президенту за програму "Велике будівництво". І голові ДніпроОДА Валентину Резніченку - за втілення проекту", - підкреслив народний депутат В’ячеслав Медяник.

У старокодацькому дитсадку "Перлинка" - 4 групи. Загалом він зможе прийняти 80 малюків.