ua en ru

США заявили, що в боротьбі з ІДІЛ спостерігається просування

США заявили, що в боротьбі з ІДІЛ спостерігається просування Фото: Бретт Макгерк заявив, що в боротьбі з ІДІЛ спостерігається просування

Понад 40% територій Іраку, які перебували під контролем ІДІЛ, перехоплені у бойовиків

Спеціальний представник президента США Бретт Макгерк заявив, що в боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава" (ІДІЛ), у порівнянні з минулим роком, спостерігається величезне просування, проте необхідно зробити ще більше, передає "Анадолу".

Виступаючи на "Четвертому міжнародному форумі" в місті Сулейманіє, розташованому в Курдській регіональній адміністрації Іраку (КРАІ), Макгерк торкнувся питання боротьби з тероризмом і військових стратегій США.

"Понад 40% території Іраку, які перебували під контролем ІДІЛ, і в кількох районах всередині Сирії перехоплені у бойовиків. Серед них ми можемо назвати і селище Шедадіє та інші райони. Я вважаю, що захоплені райони мають важливе значення", - зазначив Макгерк.

Нагадаємо, за останні 14 місяців бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) втратили контроль над 22% територій в Сирії і Іраку.