ua en ru

У США є запис розмови офіційних осіб РФ про компромат на Трампа, - CNN

У США є запис розмови офіційних осіб РФ про компромат на Трампа, - CNN Фото: Дональд Трамп

Ця інформація свідчить про наміри РФ вплинути на вибори

У Сполучених Штатів Америки є запис розмови офіційних осіб Російської Федерації, що потенційно компрометує главу США Дональда Трампа. Про це повідомляє CNN, посилаючись на двох колишніх співробітників розвідки і джерела в Конгресі.

"Російські урядовці обговорили наявність потенційно компрометуючої інформації про кандидата в президенти Дональда Трампа і деякі з його головних помічників в розмовах, перехоплених американською розвідкою під час виборів 2016 року", - йдеться в повідомленні.

За словами одного з джерел, інформація носила фінансовий характер і була зосереджена на тому, чи мали росіяни важелі впливу на найближче оточення Трампа.

Таким чином, навіть якщо інформація насправді реально не компрометувала Трампа, зміст розмов ясно давав зрозуміти американським офіційним особам, що Росія розглядала способи впливу на вибори.

У свою чергу, в Білому домі прокоментували інформацію CNN, вважаючи слова джерел маніпуляціями політичних конкурентів президента.

"Мова йде про ще один раунд непідтверджених заяв, зроблених анонімними джерелами, щоб кинути тінь на президента. Насправді огляд доходів президента за останні десять років показує, що він не мав практично ніяких фінансових зв'язків", - резюмував співробітник Білого дому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посол РФ в США Сергій Кисляк запропонував зятю Дональда Трампа Джареду Кушніру створити "секретний канал зв'язку".