ua en ru

США і Росія поновлюють переговори щодо Сирії

США і Росія поновлюють переговори щодо Сирії Фото: Джон Керрі і Сергій Лавров зустрінуться в Лозанні

Глава російського МЗС Сергій Лавров зустрінеться з держсекретарем США Джоном Керрі 15 жовтня

Сполучені Штати Америкии та Росія оголосили, що відновлюють переговори зі врегулювання конфлікту в Сирії, які були перервані на початку жовтня. Про це повідомила BBC.

За інформацією служби новин, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров проведе зустріч з держсекретарем США Джоном Керрі, а також представниками низки впливових регіональних держав у суботу, 15 жовтня, в Лозанні (Швейцарія).

Як зазначає видання, про це було оголошено через два дні після поновлення повітряних ударів по Алеппо, жертвами яких вже стали понад 75 осіб.

У Держдепартаменті США повідомили, що Джон Керрі обговорить багатосторонній підхід до подолання сирійської кризи, включаючи стійке припинення насильства і поновлення постачання гуманітарної допомоги.

Очікується, що в переговорах у Лозанні візьмуть участь також представники Саудівської Аравії, Туреччини та Ірану.

По закінченні зустрічі Керрі вирушить з візитом до Лондона.

Зазначимо, переговори були зупинені за ініціативою Вашингтона дев’ять днів тому на тлі загострення суперечностей між двома країнами.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що за ситуацію, яка склалася в Сирії, відповідальність несуть Сполучені Штати та їхні союзники.