ua en ru

США розслідують причетність до "акустичним атак" на Кубі третьої сторони, - джерела

США розслідують причетність до "акустичним атак" на Кубі третьої сторони, - джерела Фото: прапор Куби (pixabay.com)

Американські слідчі зосередилися на "стандартній групі підозрюваних"

Сполучені Штати Америки (США) розслідують причетність до "акустичним атак" на Кубі третьої сторони. Про це повідомляє AP, посилаючись на власні джерела.

"Слідчі розглядали багато теорії, включаючи звукову атаку, електромагнітну зброю або зламаний шпигунський пристрій. Вони також вивчають, чи може бути винною третя сторона, така як Російська Федерація (РФ) або інші", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, слідчі зосередилися на "стандартній групі підозрюваних". В неї входять такі країни, як РФ, Іран, Північна Корея, Китай і Венесуела.

Наголошується, що загадкою є те, що симптоми і відчуття від "акустичних атак" так різко варіюються від людини до людини.

Так, із 21 хворого, який отримав медичну допомогу, у деяких з них є постійна втрата слуху або струс мозку, у той час як інші страждали від нудоти, головного болю і болю у вухах. Деякі з них втрачають концентрацію, інші відчували вібрації або чули гучні звуки там, де інші нічого не чули.

Для вирішення проблеми дослідники сортують симптоми по категоріям, таким як слуховий і неврологічний. Може бути різний час виявлення симптомів у постраждалих. Таким чином, слідчі визначають графік інцидентів для визначення "кластерів" атак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву глави Держдепу США Рекса Тіллерсона, що США допускають можливість закриття свого посольства на Кубі через "акустичні атаки" на американських дипломатів.