ua en ru

США й надалі підтримуватимуть суверенітет і цілісність України, - Обама

США й надалі підтримуватимуть суверенітет і цілісність України, - Обама Фото: Барак Обама привітав українців з державним святом

Президент США видав заяву з нагоди Дня Незалежності України

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть підтримувати український народ у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Про це йдеться в заяві президента США Барака Обами з нагоди 25-ї річниці Незалежності України, оприлюдненій прес-службою Білого дому.

"Події останніх років є нагадуванням про те, що шлях України не завжди був легким. Від тих кількох сотень тисяч українців, які у 1990 році створили величний живий ланцюг, до загиблих на Майдані героїв, сповнення мрії незалежності вимагало солідарності і пожертв українського народу", - наголосив він.

За словами Обами, народ США, включно зі сповненими гордістю американцями українського походження, вважає для себе за честь, що у цій подорожі вони були і залишаються партнерами України.


"Сьогодні ми запевняємо, що Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати український народ у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, у його баченні сильної та єдиної Європи і поглибленні зобов’язання щодо принципів демократії, боротьби з корупцією та пошанування прав людини", - зазначив він.

"Передаю мої найщиріші побажання всім українцям. Цей святковий день вкотре свідчить про те, що навіть у найскладніші моменти слава і воля України - і невгамовний дух українського народу - не вмирають", - резюмував глава США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки обіцяють підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії.