ua en ru

США прийме додаткові заходи у разі анексії Росією Криму

США прийме додаткові заходи у разі анексії Росією Криму.

США прийме додаткові заходи у разі анексії Росією Криму. Про це заявив заступник радника Президента США з національної безпеки Тоні Блінкен, передає радіо "Свобода".

У кількох інтерв'ю провідних американських телеканалах, він підкреслював, що кримського референдуму і можливої анексії півострова РФ не визнає також велика частина світу.

Крім того, сказав він в інтерв'ю телемережі CNN, в такому випадку також значно зросте скоординований тиск на РФ з боку США, а також їх партнерів і союзників.

Радник нагадав, що Президент США Барак Обама, як і Європейський союз, чітко заявляли, що вже введені проти Росії заходи є лише першим кроком, і існує "гнучкий і дуже суворий механізм посилення цього тиску, цих санкцій".

А в інтерв'ю телемережі NBC Блінкен додав, що вже введені в РФ санкції стають для неї відчутними.

За його словами, вибір тепер за Росією: чи йти далі у своїх діях і піддатися нової дипломатичної ізоляції та економічних втрат, або піти на дипломатичне рішення, відновивши суверенітет України.

Радник також нагадав, що Президент США запросив до Вашингтона прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, щоб висловити йому свою підтримку.