ua en ru

США надали обладнання військовому центру ЗСУ на 22 млн доларів

США надали обладнання військовому центру ЗСУ на 22 млн доларів Фото: Степан Полторак (прес-служба МО)

Наступного місяця в Яворові відкриється імітаційний центр, який стане одним із кращих у Європі

США надали допомогу українському навчальному військовому центру в Яворові (Львівська область) обладнанням на суму 22 мільйони доларів. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак у ході відвідування навчального центру Сил спеціальних операцій Збройних Сил України 29 липня, повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Зокрема він підкреслив, що в деяких напрямках українське військо отримує іноземну допомогу, особливо в наданні обладнання.

"У навчальному центрі, що в Яворові, наступного місяця відкриється імітаційний центр, який стане одним із кращих у Європі. Його площа складає 3,5 тис. м2. США надали допомогу обладнанням на суму 22 млн доларів", - зазначив Полторак.

Крім того, за його словами, в українського війська є повне взаєморозуміння з іноземними інструкторами.

"Вони нам допомагають готувати методичну літературу та безпосередньо наших інструкторів. Крім того, вони допомагають нам зрозуміти, що необхідно для оснащення війська. Також такий взаємозв’язок дає можливість обмінюватися досвідом, як нашим військовослужбовцям Сил спеціальних операцій, так і іноземним", - наголосив міністр.

Він також нагадав, що в червні навчальний центр Сил спеціальних операцій відвідав командувач ССО США та дав високу оцінку взаємодії між українськими інструкторами та інструкторами США.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак заявив про збільшення фінансового ресурсу Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.