ua en ru

США пообіцяли справедливе правосуддя щодо хакерів із ГРУ Росії

США пообіцяли справедливе правосуддя щодо хакерів із ГРУ Росії Фото: хакер (flickr.com/iabeta)

У ФБР вважають спонсоровані державою хакерські атаки загрозою безпеці та суспільству

Сполучені Штати мають намір домогтися справедливого правосуддя у справах обвинувачених у кібератаках працівників головного управління Генштабу Збройних сил Росії. Про це заявив генпрокурор США Джеф Сешнс у четвер, 4 жовтня, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

Він підкреслив серйозні загрози безпеці та суспільству, які становлять спонсоровані державою хакерські атаки і кампанії з дезінформації.

У свою чергу, директор Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей високо оцінив роботу працівників вого відомства і його міжнародних партнерів, завдяки якій вдалося висунути обвинувачення можливим агентам російських спецслужб.

"ФБР не дозволить жодному урядові, групі або приватній особі загрожувати нашим громадянам, нашій країні або нашим партнерам. Ми будемо невпинно працювати, щоб відшукати їх, зупинити і притягнути до відповідальності", - підкреслив Сешнс.

Нагадаємо, Федеральне бюро розслідувань США оголосило в розшук сімох офіцерів російської військової розвідки, яким раніше висунули звинувачення в причетності до хакерських атак на спортивні федерації, антидопінгові агентства та інші організації по всьому світу.