ua en ru

США відзвітували про навчання України протистояти зброї масового ураження

США відзвітували про навчання України протистояти зброї масового ураження Фото: Державний департамент США (wikimedia.org AgnosticPreachersKid)
Автор: РБК-Украина

Сполучені Штати Америки провели віртуальні навчання України тому, як протистояти зброї масового ураження. Зокрема, на тлі використання Росією бойових отрут на території європейських країн.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Державного департаменту США.

Повідомляється, що навчання пройшли у віртуальному форматі. Вони спрямовані на те, щоб допомогти службам внутрішньої безпеки, правоохоронним органам і службам швидкого реагування виявляти, реагувати і розслідувати вбивства із застосуванням зброї масового знищення.

У заяві Держдепу США йдеться, що недавні події в Європі висвітили реальну загрозу санкціонованих урядом Росії атак із застосуванням зброї масового знищення. Ймовірно, маються на увазі випадки застосування бойової отрути "Новічок" в Британії, Болгарії і самій Росії.

"Сполучені Штати сповнені рішучості працювати з союзниками і партнерами для протидії зловмисній діяльності Росії, такій як використання зброї масового ураження в якості інструменту вбивства", - йдеться в заяві.