ua en ru

У США міністра фінансів запідозрили у нецільовому використанні службового літака

У США міністра фінансів запідозрили у нецільовому використанні службового літака Фото: міністр фінансів США Стівен Мнучін (flickr.com imfphoto)

Мнучіна запідозрили у використанні службового літака для спостереження за затемненням

Американська громадська організація "Громадяни за етику і відповідальність у Вашингтоні" (CREW) подала в уряд США запит про поїздку міністра фінансів Стівена Мнучіна в Кентуккі на службовому літаку під час сонячного затемнення, передає The Hill.

Повідомляється, що дружина Мнучіна опублікувала в Instagram фото з урядовим літаком на задньому плані, а пост був присвячений її дизайнерському одягу вартістю близько 15 тис. доларів. Один з користувачів розкритикував фото і написав: "Радий, що ми могли заплатити за вашу маленьку відпустку". У зв'язку з цим CREW вимагала оприлюднити інформацію про ціну поїздки Мнучіна до Кентуккі, а також його витрати на інші поїздки на службовому літаку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єлисейський палац дозволив дружині Макрона виконувати функції першої леді без окремого бюджету. Зокрема, у дружини президента Франції немає власного бюджету, зарплатні, а також представницьких витрат. Вона може розраховувати на двох консультантів, групу секретарів, державну охорону.