ua en ru

У США немає чітких планів щодо Сирії після звільнення Ракки, - NBC

У США немає чітких планів щодо Сирії після звільнення Ракки, - NBC Фото: президент США Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

У Вашингтоні поки не бачать, яким буде перехідний період після розгрому ІД

У адміністрації президента США Дональда Трампа немає чітких планів щодо Сирії після звільнення Ракки від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава", передає телеканал NBC з посиланням на джерела в Білому домі.

За даними джерел, в Білому домі зростає занепокоєння щодо подальших дій у Сирії після звільнення Ракки, яка була останнім оплотом ІД в Сирії.

"Чим ближче ми підходимо до перемоги над ІД у Рацці та в інших місцях, тим очевиднішим стає те, що у нас немає чіткої стратегії для Іраку і Сирії або для протидії активності Туреччини та Росії в регіоні", - зазначило джерело NBC.

Також повідомляється, що в Білому домі обговорюють стабілізацію у східній Сирії і захист даного регіону від урядової армії Башара Асада та проіранських сил. Однак на даний момент у Вашингтоні не бачать, яким буде перехідний період.

Зокрема, частина адміністрації Трампа підтримує ідею витіснення Асада зі сходу країни, в той час як інша частина впевнена, що тільки Асад може запобігти зануренню країни в хаос. Крім того, дії Туреччини, Росії та Ірану в регіоні продовжують дестабілізувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина розширює присутність в Сирії для стримування Російської Федерації від авіаударів в Ідлібі.