ua en ru

На кошти ГФРР в Харківській області реалізують проекти на 177 млн гривень, - Зубко

На кошти ГФРР в Харківській області реалізують проекти на 177 млн гривень, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

В області реализують 12 проектів

У Харківській області за рахунок Державного фонду розвитку регіонів реалізуються 12 проектів на суму 177,7 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook написав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"За рахунок коштів ГФРР в Харківській області у цьому році реалізується 12 проектів на 177,7 млн гривень. Це проекти в галузі освіти, спорту, культури, охорони здоров'я, ЖКГ", - написав Геннадій Зубко.

#СимволиЗмін До нового навчального року учням селища Пісочин на Харківщині відчинила двері новозбудована сучасна школа ...

Опубліковано Геннадієм Зубком 1 вересня 2017 р.

зокрема, до нового навчального року за ці кошти в селищі Пісочин побудували нову школу. Будівництво об'єкту почалося в кінці 2015 року.

"Це перша школа, зведена "з нуля" в Харківській області за останні 12 років. Тут будуть навчатися 640 дітей. Реформа децентралізації відкрила такі можливості", - зазначив Зубко.

Школа була зведена за рахунок коштів ГФРР, а також трьох місцевих бюджетів. Кошторисна вартість будівництва - 78, 6 млн гривень, при цьому фактично витрачено 74, 1 млн гривень, зекономлено 4,5 млн гривень.

Міністр зазначив, що школа відповідає вимогам інклюзивної освіти. До послуг учнів 24 навчальних кабінети, комп'ютерні класи, лінгафонні кабінети, спортивний і актовий зали, бібліотека, спортивний майданчик, стадіон, їдальня, зони відпочинку, кімната для відпочинку дітей з особливими потребами.

Нагадаємо, Зубко раніше заявляв, що в поточному році на розвиток громад та розвиток місцевої інфраструктури з держбюджету було спрямовано 16,5 млрд гривень, що в 33 рази більше порівняно з 2014 роком.