ua en ru

Через спору майнер Bitcoin розпадеться на дві валюти

Через спору майнер Bitcoin розпадеться на дві валюти Фото: Bitcoin розпадається на дві валюти

Поділ відбудеться сьогодні

З-за суперечки між майнерами криптовалюта Bitcoin сьогодні розділиться на дві валюти. Про це повідомляє Ethereum World News.

Як повідомляється, розділ криптовалют відбудеться з-за того, що пул китайських майнер не погодився з параметрами нового оновлення, яке збільшить обчислювальний блок з 1 до 2 мегабайт. Незгодні знаходяться в чисельній меншості, але за ними стоять гігантські китайські компанії з видобутку Bitcoin.

Нову валюту вже назвали Bitcoin Cash, в ній передбачається збільшення максимального обсягу блоку до 8 мегабайт. При цьому розмір блоку може змінюватись в залежності від потреб конкретного користувача.

Також творці нової системи стверджують, що вона краще захищена від хакерських атак.

Поділ відбудеться сьогодні о 14:50 за київським часом ланцюжок блокчейн подвоїться і з'являться дві альтернативні лінії Bitcoin.

При цьому сторони "конфлікту" вже заспокоїли інвесторів, запевнивши, що власники Bitcoin отримають відповідну кількість токенів Bitcoin Cash, при цьому зберігши старі Bitcoin. Тобто інвестори у своїх Bitcoin отримають відповідну кількість нової валюти Bitcoin cash у відношенні 1: 1.

Нагадаємо, вартість криптовалют за місяць знизилася на майже 47%.

В кінці липня спостерігалося різке падіння котирувань, спровоковане суперечкою майнер.