ua en ru

Спецпредставник ООН і ЛАД Лахдар Брахімі зустрівся з Президентом Сирії Асадом

Спецпредставник ООН і Ліги арабських держав Лахдар Брахімі сьогодні зустрівся з Президентом Сирії Башаром Асадом, передає Associated Press. Деталі діалогу поки невідомі.

Повідомляється, що Брахими прибув у республіку для переговорів з офіційним Дамаском, з метою прискорити скликання міжнародної конференції "Женева-2".

Це перша зустріч Асада та Брахімі з грудня 2012 р. Тоді спецпредставник ООН висловив думку, що 40-річне правління сім'ї Асад в Сирії "дуже затягнулося".

Раніше глава російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров і Лахдар Брахими домовились продовжити спільну роботу щодо скликання міжнародної конференції з Сирії "Женева-2", в тому числі в ході консультативної зустрічі в Женеві 5 листопада 2013р. у форматі Росія-США-ООН.

Відкриття конференції поки очікується 23 листопада 2013р., однак воно може бути відстрочено з-за взаємних важкодосяжних умов сирійського уряду і опозиції. Раніше сирійські повстанці негативно відреагували на пропозицію Брахімі запросити на "Женеви-2" представників Ірану - головного союзника уряду Асада.