ua en ru

Соцпартія просить СБУ притягти до відповідальності Ківу, - нардеп

Соцпартія просить СБУ притягти до відповідальності Ківу, - нардеп Фото: Ілля Ківа (РБК-Україна)

Також в СПУ вимагають позбавити Ківу військового звання

Політрада Соціалістичної партії (СПУ) подала у Службу безпеки України (СБУ) заяву у відповідь на погрози з боку радника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Іллі Ківи. Про це у себе на Facebook повідомив депутат Верховної Ради Сергій Каплін ("Блок Петра Порошенко").

"Всі члени політради СПУ сьогодні одноголосно прийняли і підписали заяву в СБУ, Президента та інші силові відомства щодо загроз радника Авакова Ківи. Цей рейдер неодноразово в ефірі телеканалів, в засобах масової інформації та в соціальних мережах погрожував "втопити в крові" керівників Соціалістичної партії, а також народних депутатів, які виступили проти рейдерства СПУ", - заявив Каплін.

Соцпартія просить СБУ притягти до відповідальності Ківу, - нардеп

За словами нардепа, враховуючи "психічне захворювання Ківи, підтверджене медичними довідками", автори заяви вимагають покарати Ківу за ці висловлювання, забезпечити охорону адресатам загроз, а також позбавити його військового звання та дозволів на зброю.

Зазначимо, раніше Сергій Каплін оприлюднив документи, які свідчать, за його словами, про розлад особистості шизофренічного типу Іллі Ківи.

Нагадаємо, 8 липня Ілля Ківа заявив, що очолив Соціалістичну партію україни (СПУ). Раніше Каплін заявив, що Ківа здійснює рейдерське захоплення СПУ.