ua en ru

Співпраця з МВФ важливіша для України, ніж розміщення євробондів, - Fitch

Співпраця з МВФ важливіша для України, ніж розміщення євробондів, - Fitch Фото: Fitch вважає більш пріоритетним для України співпраця з МВФ (flickr.com/bertransk)

Агентство відзначило прогрес, досягнутий урядом України у зміцненні економіки країни

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings вважає, що для України важливіше продовжувати рух за програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), ніж розміщувати єврооблігації. Про це йдеться в повідомленні агентства.

На думку аналітиків Fitch, незважаючи на те, що повернення України на ринок зовнішніх запозичень збільшує резерви країни і знижує ризики рефінансування, зовнішні кредитори, особливо МВФ, і їх вимоги залишаються вагомим аргументом у питаннях подальшого фінансування реформ українського уряду.

"Повернення України на міжнародний ринок позик знижує ризик рефінансування і збільшує резерви, підтримуючи суверенний кредитний профіль країни, але офіційні кредитори (головним чином МВФ) залишаються наріжним каменем, як зовнішнього фінансування України, так і її прихильності реформам", - говорить Fitch.

У той же час в агентстві відзначили значний прогрес України у стабілізації економіки й усунення економічних дисбалансів, підкресливши, що швидке розміщення єврооблігацій свідчить про довіру світових фінансових інституцій до України.

Нагадаємо, 18 вересня поточного року Україна розмістила єврооблігації на 3 мільярди доларів під 7,375% річних з 15-річним терміном погашення.