ua en ru

Сумніваються через Росію: Кулеба пояснив, чому Україна досі не в НАТО

Сумніваються через Росію: Кулеба пояснив, чому Україна досі не в НАТО Фото: глава МЗС України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Євроатлантичний курс України задекларований на всіх рівнях, однак на практиці "російський фактор" відіграє свою роль. Оглядка деяких країн-членів НАТО на думку Росії заважає вступу України до Альянсу.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на його слова в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, жодна третя сторона не впливатиме на рішення про відносини України і НАТО.

"На жаль, кілька країн-членів НАТО все ще, обмірковуючи рішення про перспективу членства України в Альянсі, ставлять собі питання - що на це скаже Росія? Саме тому ми планово з ними говоримо, що припиніть дивитися на Україну через призму Росії", - сказав міністр.

При цьому Кулеба переконаний, що Україна все-таки стане членом НАТО.

"Багато країн підтримують вступ України до НАТО, я переконаний, що це відбудеться. Всьому свій час. Зараз необхідно працювати і не звалювати на Україну відповідальність за затримку вступу в НАТО", - упевнений міністр.

За його словами, є трек реформ, Україна просунулася в реформуванні країни, зокрема, у військовій сфері та векторі безпеки.