ua en ru

Сомалійське угруповання "Аш-Шабаб" взяло на себе відповідальність за напад на торговий центр у Кенії

Сомалійське угруповання "Аш-Шабаб" взяло на себе відповідальність за напад на торговий центр у столиці Кенії м. Найробі, передає Associated Press. Відповідну заяву було зроблено на офіційній сторінці організації в Twitter.

Як повідомляє організація, її бойовики зайняли торговий центр вчора близько полудня (12:00 за київським часом) і 9 годин потому все ще знаходилися там. У повідомленні говориться також, що акція є відповіддю на військові дії Кенії на території Сомалі, а тепер "Аш-Шабаб" переміщує місце військових дій до Кенії.

Число убитих в торговому центрі, за даними старшого співробітника моргу Семмі Джейкоба, наразі становить 23 людини. Серед загиблих африканці, азіати і кавказці. "Аш-Шабаб" стверджує, що були вбиті 100 осіб, але організація часто завищує кількість своїх жертв.

У пресі повідомляється також, що один з бойовиків був затриманий поліцією, але незабаром помер від кульового поранення.

Нагадаємо, напередодні в столиці Кенії м. Найробі ісламські бойовики атакували дорогий торговий центр "Вестгейт", який відвідують багаті кенійці та іноземці. Нападники закидали торговий центр гранатами і відкрили вогонь по немусульман, попередньо наказавши мусульманам покинути приміщення. Поліція розглядає подію як теракт.