ua en ru

Угода про асоціацію з ЄС була невигідною і небезпечною, - Янукович

Угода про асоціацію з Європейським Союзом була для України невигідною і небезпечною.

Угода про асоціацію з Європейським Союзом була для України невигідною і небезпечною. Про це Президент України Віктор Янукович (на фото) заявив в інтерв'ю журналісту Віталію Коротичу, що транслює телеканал "Інтер".

"Ті загрози, які ми побачили, вони однозначно не відповідали нашим національним інтересам... Ця угода, вона була невигідною, небезпечною", - сказав Янукович.

За словами Януковича, "після спілкування з виробниками і профспілками ми зрозуміли, що асоціація з ЄС - це скорочення прибутків, втрата робочих місць.

"Настрої товаровиробників і людей звичайних були різними, тому що люди не були поінформовані", - сказав Янукович.

"Коли ми торкнулися цього питання, ми побачили дуже вразливі сторони цієї Угоди в галузі економіки України, які є уразливими і які обов'язково постраждають - це аграрний сектор економіки і сільське господарство", - прокоментував Президент.

На запитання Коротича, чи рухаємось ми в даний момент в бік ЄС, Янукович відповів: "Зараз стоїть питання відновлення стратегічних відносин з Росією, США, Китаєм... Наша стратегія повинна бути спрямована на захист національних інтересів. Будь-які рішення повинні відповідати національним інтересам".

"Європа має дотацію, яка становить близько 30%, на різні товари по-різному. В Україні ця дотація набагато менше, десь на рівні 1,5%. Що станеться з українськими товарами? Вони будуть неконкурентоспроможними", - підсумував Янукович.