ua en ru

Сноуден сьогодні о 13:05 за київським часо вилетить з Москви на Кубу, - джерело

Колишній співробітник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден сьогодні в 13:05 за київським часом вилетить з Москви на Кубу, передає Associated Press з посиланням на співробітників авіакомпанії "Аерофлот".

Як стало відомо, Сноуден зареєструвався на рейс до Гавани. При реєстрації він використовував свій американський паспорт, який між тим, згідно із заявою Держдепартаменту США, раніше був офіційно анульований американською владою.

Нагадаємо, що напередодні викривач американських спецслужб Сноуден прибув до Москви рейсом "Аерофлоту". Рейс SU213, що прямував з Гонконгу, приземлився о 16:05 за київським часом в терміналі F міжнародного аеропорту Шереметьєво. З Москви Сноуден імовірно попрямує до Латинської Америки транзитом через Кубу. У якості пунктів призначення називалися Венесуела і Еквадор.

Сноуден звернувся до Еквадору з проханням про надання йому політичного притулку. Рішення про надання йому політичного притулку поки не прийнято.

У США, де проти Сноудена висунуті звинувачення в шпигунстві і крадіжці державної власності, заявили, що домагатимуться юридичного співробітництва з тими країнами, де він збирається зупинитися.