ua en ru

РНБО обговорив заходи по лікуванню і реабілітації українських військових

Під час сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки і оборони було вжито заходів щодо створення належної матеріально-технічної бази для лікування, реабілітації та оздоровлення військовослужбовців. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов за підсумками засідання, передає прес-служба РНБО.

"Багато поранені сьогодні повертається з фронту, тому обов'язок держави - забезпечити їх лікування та реабілітацію", - зазначив він.

За словами Турчинова, РНБО розглянула це питання, і до Верховної Ради буде внесено законопроект про оздоровчих закладах, зокрема, санаторіях, пансіонатах, які залишилися у спадок від Радянського Союзу.

"Це питання вже кілька разів піднімалося у Верховній Раді, але я переконаний, що в нинішніх умовах парламент ухвалить це рішення, і всі оздоровчі заклади, що належать профспілкам, будуть діяти для оздоровлення і реабілітації військових, які постраждали при виконанні свого обов'язку", - підкреслив секретар РНБО.

Зазначимо, РНБО також розглянув заходи щодо посилення безпеки держави та прийняв рішення про проведення багатонаціональних навчань за участю ЗСУ.