ua en ru

Змінити постачальника газу стане простіше: які правила будуть діяти з 1 липня

Змінити постачальника газу стане простіше: які правила будуть діяти з 1 липня Фото: змінити постачальника газу буде простіше з 1 липня (Віталій Носач, РБК-Україна)

Національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення, яке направлене на спрощення умов для зміни постачальника непобутовими споживачами. Нові правила будуть діяти з 1 липня 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу регулятора.

За даними прес-служби, непобутовим споживачам для укладення договору постачання природного газу з новим постачальником не потрібно надавати ані письмовий дозвіл на перехід, ані акт звірки або довідку від діючого постачальника з засвідченням відсутності простроченої заборгованості.

"Регулятор звертає увагу на те, що зазначені зміни не звільняють непобутових споживачів від обов’язку виконувати свої фінансові зобов’язання перед постачальниками за договором постачання природного газу", - йдеться в повідомленні.

При цьому, якщо на інформаційній платформі оператора газотранспортної системи буде відображена інформація про те, що постачальник ініціював припинення/обмеження постачання природного газу непобутовому споживачу, зміна такого постачальника не дозволятиметься.