ua en ru

Наступні півтора року лідери опозиції проведуть у взаємній боротьбі, - експерт

Наступні півтора року лідери опозиції проведуть у боротьбі один з одним, вважає директор Української філії країн СНД Володимир Корнілов.

«Сам мітинг, який опозиція називала не інакше як всенародне повстання, мене кілька потішив. Варто відзначити, що організатори все спланували, підлаштували графік, щоб фінальний мітинг проходив у травні саме в розпал кампанії мера Києва. Як ви знаєте, кампанія не розпочалася, і невідомо, коли стартує. У цьому питанні захід провалився. Та й у ряді інших моментів, зокрема, що стосується подальших дій опозиції, мітинг не сказав нічого нового. Найцікавіше в цій історії, що «всенародне повстання» переноситися на 2015 р.», - сказав Корнілов.

На його думку, згадка у фінальній резолюції опозиції пункту про те, що нею буде підтриманий єдиний кандидат від меншості тільки в другому турі, про розбіжності в їх таборі. «Те, що в резолюції згадано висунення опозицією єдиного кандидата в Президенти тільки в другому турі вже говорить багато про що. Схоже, що основним суперником лідерів опозиції на цих виборах буде не Янукович, а вони самі. Наступні півтора року вони проведуть в боротьбі один з одним», - підкреслив політолог.

Корнілов відзначає, що у нього немає інформації про те, що молоді люди спортивної статури, які в ході акції побилися з представниками опозиції, є представниками Партії регіонів. «У мене немає відомостей, що ці люди від Партії регіонів. Мене більше дивує позиція журналісткою братії, котра, не встановивши партійну старанність цих панів, відразу ж нарекла їх «регіональними». Звичайно, наявність штурмовиків на політичних акціях неприйнятно. Але, чому ніхто не говорить про такі ж бритоголових, які використовуються у мітингах «Свободи»?», - сказав експерт.

Нагадаємо, мітинги опозиції та Партії регіонів 18 травня у центрі Києва супроводжувалися зіткненнями і провокаціями.

Читайте також: Журналісти провели акцію біля МВС з вимогою розслідувати побиття журналістів