ua en ru

Наступна зустріч Порошенка і Путіна в Мілані буде присвячена виборам і контролю кордону, - ван Ромпей

Наступна зустріч Президента України Петра Порошенка і його російського колеги Володимира Путіна в Мілані (Італія) буде присвячена питанням виборів в Україні і контролю кордону.

Наступна зустріч Президента України Петра Порошенка і його російського колеги Володимира Путіна в Мілані (Італія) буде присвячена питанням виборів в Україні і контролю кордону. Про це сьогодні повідомив президент Європейської ради Херман ван Ромпей.

"Дискусія продовжиться по двом конкретним, але вирішальним питанням - організація виборів в Україні, які пройдуть у найближчі тижні і місяці, і моніторинг кордонів. Ми домовилися, що це важливі моменти для подальших дискусій сьогодні вдень і надалі", - зазначив президент Євроради.

При цьому він наголосив, що найважливішим питанням є імплементація мінських домовленостей від 5 вересня.

"Я можу сказати, що процес запущений. І ми раді бачити скоріше позитивний розвиток. Все залежить від результату. Але є одне ключове слово - імплементація мирного плану", - додав ван Ромпей.

Зазначимо, початок зустрічі Путіна і Порошенко попередньо запланований на 12:00 за київським часом. Очікується, що крім них у ній візьмуть участь канцлер ФРН Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд.