ua en ru

Скандал з нардепом Галушко: МВС просить Раду ввести покарання за образу поліцейських

Скандал з нардепом Галушко: МВС просить Раду ввести покарання за образу поліцейських Фото: міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликав Верховну раду ввести покарання за образу поліцейських. Він також відреагував на скандал з нардепом Миколою Галушко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Монастирський.

"У Верховній раді знаходиться на розгляді законопроєкт №5050-1, який пропонує ввести відповідальність за образу поліцейського у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень", - написав міністр.

Глава МВС висловив сподівання, що депутати парламенту приймуть цей закон і захистять право поліцейських на повагу. При цьому він зазначив, що у разі некоректної поведінки правоохоронців їх карають.

Монастирський також відреагував на скандал з депутатом Миколою Галушко. Він повідомив, що водій народного обранця був притягнутий до адміністративної відповідальності за відмову пройти огляд.

"Рішенням Печерського районного суду Києва він позбавлений права на 1 рік і заплатив штраф 10 200 гривень", - уточнив міністр.