ua en ru

Сліпачук: ситуація на окрузі в Покровську вийшла за межі правового поля

Сліпачук: ситуація на окрузі в Покровську вийшла за межі правового поля Фото: Тетяна Сліпачук (Віталій Носач/РБК-Україна)

ЦВК разом з Нацполіцією проконтролює цілісність бюлетенів на 50-му окрузі

Результати виборів до Верховної ради: ситуація на окрузі в Покровську Донецької області вийшла за межі правового поля. Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона зазначила, що Центрвиборчком буде звертати увагу членів окружної комісії №50 на існування кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства.

"ЦВК буде наголошувати цій ОВК про необхідність дотримання законодавства і проведення усіх необхідних засідань. Також ЦВК буде наголошувати на те, що існує кримінальна відповідальність за порушення виборчого законодавства. Ми будемо сподіватись, що наші колеги нас почують. Паралельно ми з Нацполіцією слідкуємо за тим, щоб було забезпечене збереження виборчої документації. Зокрема, оригінали бюлетенів, талонів і таке інше", - додала Сліпачук.

Глава ЦВК наголосила, що ситуація на 50-й ОВК майже вийшла за межі правового поля.

"Найбільш відома ситуація на 50-му одномандатному виборчому окрузі. Там дійсно складна ситуація. Баталія між кандидатами на перше місце вже майже переходить за межі правового поля. ЦВК на зараз її контролює. Ця ОВК вчора отримала додатковий час для підведення підсумків голосування і складення протоколу з поміткою "уточнення". Кількість позовів на цьому окрузі є найбільшою. На зараз треба підвести перерахунок голосів на трьох ДВК. Також внести ті уточнення, які встановила ЦВК, усунути ці недоліки. І ми очікуємо прибуття цієї комісії завтра о 12:00 на засідання", - сказала вона.

Нагадаємо, приміщення ОВК №50 в Покровську Національна поліція взяла під охорону. Підкреслювалося, що поліція забезпечуватиме охорону до відновлення роботи окружної виборчої комісії.

Як писало РБК-Україна раніше, ЦВК ще не прийняла протоколи з мокрими печатками від окружної виборчої комісії № 50 у Покровську Донецької області.

За даними ЦВК, на 50 окрузі виграв кандидат від "Опозиційного блоку" Руслан Требушкін. Свій голос за нього віддали 30,29% виборців. Самовисуванець Андрій Аксьонов відстає від Требушкіна всього на 206 голосів - його підтримали 29,97% виборців.

Варто відзначити, для стабілізації ситуації на окрузі в Покровську при підрахунку голосів було вирішено перекинути резерви груп спецпризначення. У місті були протести через підрахунок голосів на позачергових виборах до Верховної ради.