ua en ru

Ситуація у Вірменії: правляча партія може піти в опозицію

Ситуація у Вірменії: правляча партія може піти в опозицію Фото: Армен Ашотян (gov.am)

Правляча партія підтримає кандидатуру Пашиняна на пост прем'єра при двох умовах

У Вірменії правляча Республіканська партія буде вважати себе опозицією незважаючи на більшість у парламенті. Про це в інтерв'ю агентству Associated Press заявив заступник голови партії Армен Ашотян.

За його словами, республіканці підтримають обрання опозиціонера, керівника парламентської фракції "Елк" Нікола Пашиняна на посаду прем'єр-міністра при дотриманні двох умов - наявності необхідної кількості підписів та на вулицях буде спокійно. Він підкреслив, що таким чином влада намагатиметься уникнути загострення політичної кризи у Вірменії.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Пашинян 41 підписом висунутий кандидатом на посаду прем'єр-міністра.

Як відомо, парламент Вірменії обговорить питання обрання прем'єр-міністра країни 8 травня 2018 року. 1 травня 2018 року в парламенті Вірменії вже розглядалося питання обрання прем'єра країни. Єдиним кандидатом на пост є опозиціонер, депутата парламентської франкції "Елк", лідер протестних рухів Нікол Пашинян. Так, "за" кандидатуру Пашиняна проголосували 45 депутатів зі 102 присутніх, "проти" - 56. Таким чином, кандидатура Пашиняна не була підтримана в парламенті.