ua en ru

Ситуація у Вірменії: опозиція оголосила нові протести

Ситуація у Вірменії: опозиція оголосила нові протести Ілюстративне фото: Нікол Пашинян (twitter.com sputnik_armenia)

Пашинян оголосив про нові протести після відмови в. о. прем'єра від переговорів

У Вірменії опозиційний лідер Нікол Пашинян оголосив нові антиурядові протести після того, як виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Карен Карапетян відмовився від переговорів з ним. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що Пашинян закликав прихильників вийти на мітинг 1 травня. В цей час в парламенті буде розглядатися питання про призначення нового прем'єр-міністра.

"Опозиція продовжить демонстрації. Сотні тисяч людей вийдуть на вулиці 1 травня, коли буде призначений новий прем'єр-міністр", - сказав Пашинян.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Вірменії Карен Карапетян відмовився зустрітися з лідером опозиції Пашиняном.

"Чергове запрошення Нікола Пашиняна практично не відрізняється від попереднього, крім того, що на цей раз він не диктує, з ким потрібно прийти на переговори. Відповідь Карена Карапетяна той же, що і минулого разу. Переговори, на яких диктує порядку виключно одна сторона, а інша не може її уявити, не можуть вважатися переговорами", - йдеться в повідомленні.

Карапетян також заявив, що залишається при думці, що проведення переговорів у присутності представників ЗМІ вже має на увазі, що мета полягає в тому, щоб не зафіксувати якийсь результат. Тому тимчасовий глава уряду не бачить перспективи у таких зустрічах і переговорах, і радить опозиційному політику зустрітися з главою держави для обговорення ситуації в країні та варіантів вирішення конфлікту.