ua en ru

Ситуація у Вірменії: в. о. прем'єра запропонував новий формат переговорів

Ситуація у Вірменії: в. о. прем'єра запропонував новий формат переговорів Фото: в. о. прем'єра Вірменії Карен Карапетян (facebook.com/Karen.Karapetyan)

Скасування зустрічі з лідером опозиції Пашиняном Карен Карапетян пояснив висуненням ним неприйнятних для переговорів вимог

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Вірменії Карен Карапетян у зв'язку зі скасуванням раніше запланованої зустрічі з лідером опозиції Ніколом Пашиняном запропонував організувати переговори за участю "широких парламентських і позапарламентських сил". Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті уряду.

"На них (широких переговорах, - ред.) могла б обговорюватися внутрішня політична ситуація і її можливе вирішення, аж до проведення ще одних парламентських виборів", - заявив в. о. прем'єра.

Він також повідомив, що зустріч із Пашиняном скасовується, оскільки він в односторонньому порядку висунув нові вимоги.

Згідно з Карапетяном, лідер протестів запропонував список осіб, які можуть брати участь у переговорах від уряду і заявив, що буде вести переговори виключно "навколо свого порядку денного".

"Це означає не переговори або діалог, а виключно озвучити власну точку зору, порядок денний, аж до того, щоб вирішувати замість нас, наших переговірників. Маючи певний досвід у питанні ведення переговорів, ніколи не чув про переговори в такому форматі", - підкреслив Карапетян.

Нагадаємо, раніше соратник лідера протестів у Вірменії Нікола Пашиняна повідомив, що переговори з правлячою партією та в о. прем'єра країни Кареном Карапетяном скасовуються до виконання урядом висунутих опозиціонерами вимог до формату переговорів.